Print this page
Friday, 19 February 2021 11:58

Comunicat de presă „CĂLĂTOR PRIN TRECUT” IN MEMORIAM AUGUSTIN LUCICI

Written by
Rate this item
(0 votes)

AFIS LUCICI 2021

Opera și viața pictorului Augustin Lucici, o personalitate marcantă din lumea artelor vizuale, vor fi evocate printr-o expoziție in memoriam, organizată de Muzeul Județean Argeș.

Expoziția, intitulată „CĂLĂTOR PRIN TRECUT” IN MEMORIAM AUGUSTIN LUCICI va avea vernisajul vineri, 19 februarie 2021, ora 10.00, la Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor.

Cu o prestigioasă carieră artistică națională și internațională, născut la 19 februarie 1956, Augustin Lucici a fost absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Facultatea de Arte Decorative (1983), membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din România, muzeograf.

A început să picteze la vârsta de 5 ani, fiind îndrumat către această artă de mama lui. Pe parcursul studiilor, a beneficiat de îndrumarea unor mari profesori: Aurel Calotă, Gheorghe Pantelie, Costel Badea, Lucia Ioan.

Picturile sale sunt inspirate din natură și din viața de zi cu zi, subiectele lui preferate, pe care le-a transpus pe pânză, sunt florile și orașul Pitești.

A participat de-a lungul carierei la peste 40 de expoziții în România, Italia și Luxemburg. Multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecții private din Anglia, Belgia, Canada, Franța, Germania, Israel, Italia și Olanda.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 19 februarie – 21 martie, de luni până duminică, între orele 9.00 – 17.00.Read 2896 times